Sidste års vinder

Den Socialøkonomiske Kommunepris går i 2017 til Silkeborg Kommune for den overbevisende, brede satsning på det socialøkonomiske område gennem flere år og de fine resultater med mange virksomheder og ansatte. Tilgangen i kommunen er et eksempel til efterfølgelse, med fokuspunkter som én indgang for virksomhederne, tværsektoriel organisering, samskabelse med erhvervslivet, stærk netværksopbygning, fokus på forretnings-udvikling, en årlig konference, samt orlov til start up social entreprenører.

Silkeborg Borgmester med prisen1Det var en stolt og glad borgmester, Steen Vindum (V), der modtog prisen. I sin takketale understregede borgmesteren, at man som socialøkonomisk virksomhed står stærkt som tilbudsgiver i kommunale udbud og, at prisen er med til at sætte socialøkonomien endnu mere på den kommunale dagsorden.

Viljen til socialøkonomi er tydelig i Silkeborg Kommune. De har formået at omsætte de flotte visioner til praksis og er en rollemodel for de andre kommuner, der endnu ikke er nået så langt, udtaler Hanne Danielsen, adm. direktør, Grennessminde og medlem af priskomitéen.

Prisen blev modvilligt overrakt af sidste års vinder, borgmester i Roskilde Kommune, Joy Mogensen, der erklærede, at Roskilde Kommune vil gå efter at få prisen tilbage næste år.

Den Socialøkonomiske Kommunepris uddeles hvert år på Bornholms Folkemøde. I år blev den uddelt i Det Socialøkonomiske Telt, der har haft debatter med fokus på socialøkonomi med eksperter, beslutningstagere og socialøkonomiske aktører. Prisen er en vandrestatuette af kunstneren Bjørn Nørgaard i samarbejde med unge fra den socialøkonomiske virksomhed, Grennessminde i Taastrup.

Det er nogle af landets førende socialøkonomiske virksomheder – Grennessminde, All Ears, Specialisterne og Glad Fonden – der er gået sammen for at prise det rummelige arbejdsmarked og socialøkonomiske virksomheders rolle.  Alle fire virksomheder har gennem en længere årrække bevist, at det er muligt at forene forretning med et stærkt fokus på socialt ansvar og inklusion af mennesker på ’kanten af arbejdsmarkedet’.

Formålet med prisen er at inspirere og prise kommuner for at angribe socialøkonomi fra flest mulige vinkler. Med prisen ønsker de fire virksomheder at sætte fokus på kommunernes rolle i udviklingen af rammer og samarbejdsstrukturer, der fremmer socialøkonomi.

Tidligere modtagere:
2015: Kolding Kommune
2016: Roskilde Kommune
2017: Silkeborg Kommune