De nominerede kommuner

De nominerede til Den socialøkonomiske kommunepris 2018 var:

Odense kommune: For at have skabt en enkelt indgang til kommunen for socialøkonomiske virksomheder og tilføjet muligheden for udbud reserveret til socialøkonomiske virksomheder til  kommunens udbudsportal.

Slagelse kommune: For gennem mange år at have arbejdet strategisk med socialøkonomien, deres fokus på registreringsordningen og for at have udviklet en succesfuld model for partnerskaber mellem ordinære virksomheder og socialøkonomiske virksomheder.

Silkeborg kommune: Sidste års vinder af prisen ligger fortsat forrest i feltet med at skabe vækst blandt eksisterende og tiltrække nye socialøkonomiske virksomheder, bl.a. ved at facilitere partnerskaber mellem virksomheder. Silkeborgmodellen er fortsat en inspirationskilde for resten af landets kommuner.

Baggrund

Prisen er udformet af kunstner, Bjørn Nørgaard i samarbejde med unge fra Grennessmindes smedeværksted. Det var fjerde gang den socialøkonomiske pris blev uddelt til en kommune, der har gjort sig særligt udmærket i arbejdet for at styrke vilkårene for socialøkonomiske virksomheder.

I 2018 vandt Slagelse kommune prisen for at have satset på det socialøkonomiske område gennem lang tid og bl.a. understøttet udviklingen af partnerskaber mellem socialøkonomiske virksomheder og andre aktører.

Prisen uddeles af nogle af landets førende socialøkonomiske virksomheder – Grennessminde, Specialisterne og Glad Fonden – der er gået sammen for at prise de kommuner som på forbilledlig vis understøtter det rummelige arbejdsmarked og socialøkonomiske virksomheders rolle. Alle tre virksomheder har gennem en længere årrække bevist, at det er muligt at forene forretning med et stærkt fokus på socialt ansvar og inklusion af mennesker ’på kanten’ af arbejdsmarkedet.

For at blive nomineret skulle kommunen have:

  • Udvist evne til at involvere og samarbejde med lokalsamfundet
  • Etableret gode lokale rammevilkår for socialøkonomiske virksomheder
  • Arbejdet sammen om socialøkonomi på tværs af kommunen
  • Udvist mod til at eksperimentere og nytænkt socialøkonomi i en lokal kontekst

Vinderen blev kåret på Folkemødet på Bornholm i Det socialøkonomiske telt.

Se video fra prisuddelingen og fra de mange debatter, der blev holdt i Det socialøkonomiske telt, på Det socialøkonomiske telts Facebookside