Slagelse Kommune er vinder af Den Socialøkonomiske Kommunepris 2018

Den Socialøkonomiske Kommunepris går i år til Slagelse Kommune for i flere år at have prioriteret socialøkonomien.

vindersocialokonomiskprisByrådsmedlem og tidligere borgmester i Slagelse kommune, Lis Tribler (A) modtog prisen for Slagelse kommune og havde følgende besked med fra borgmester John Dyrby Paulsen (A): Vi er utroligt stolte af at modtage prisen som årets socialøkonomiske kommune 2018. Vi har i tre år arbejdet fokuseret med socialøkonomi, og prisen er et håndgribeligt tegn på, at vi gør det rigtigt godt. I fremtiden står vi overfor nogle store udfordringer på velfærdsområderne, som kræver en indsats på flere fronter. Det kræver nytænkning og tæt samarbejde med lokale virksomheder og foreninger. De socialøkonomiske værktøjer giver os netop rum til dette, med det klare fokus på at hjælpe udsatte grupper lokalt og på at løfte virksomhedernes sociale bundlinje.

Hanne Danielsen, adm. direktør, Grennessminde og medlem af priskomitéen udtaler:
“Slagelse kommune viser, at en strategisk satsning på socialøkonomi tager tid og kræver grundighed. Slagelse har vist viljen til at sætte sig ind i fordelene ved registreringsordningen for socialøkonomiske virksomheder og vejledt eksisterende virksomheder om forretningsmodellen og fordelen ved partnerskaber. Kommunens indsats er forbilledlig”

Sidste års vinder, Steen Vindum (V) fra Silkeborg Kommune var ikke meget for at aflevere prisen, men var sikker på, at den ville komme tilbage til Silkeborg næste år.

Den Socialøkonomiske Kommunepris uddeles hvert år på Bornholms Folkemøde. I år blev den uddelt i Det Socialøkonomiske Telt, der har haft debatter med fokus på socialøkonomi med eksperter, beslutningstagere og socialøkonomiske aktører. Prisen er en vandrestatuette af kunstneren Bjørn Nørgaard i samarbejde med unge fra den socialøkonomiske virksomhed, Grennessminde i Taastrup.

Det er nogle af landets førende socialøkonomiske virksomheder – Grennessminde, Specialisterne og Glad Fonden – der er gået sammen for at prise det rummelige arbejdsmarked og socialøkonomiske virksomheders rolle. Alle tre virksomheder har gennem en længere årrække bevist, at det er muligt at forene forretning med et stærkt fokus på socialt ansvar og inklusion af mennesker på ’kanten af arbejdsmarkedet’.

Formålet med prisen er at inspirere og prise kommuner for at angribe socialøkonomi fra flest mulige vinkler. Med prisen ønsker de fire virksomheder at sætte fokus på kommunernes rolle i udviklingen af rammer og samarbejdsstrukturer, der fremmer socialøkonomi.

Tidligere modtagere:
2015: Kolding Kommune
2016: Roskilde Kommune
2017: Silkeborg Kommune

For mere information vedrørende prisen, herunder fotos fra overrækkelsen, kontakt: Maria Pagels, Grennessminde, mobil: 6022 6970 – e-mail: mp@gminde.dk